فرار از خرمشهر1:

سرهنگ رضا الصبری:

نقشه کلی در منطقه  این بود که خرمشهر ، یک شهر عراقی است و هیچ کدام از افسران عراقی ، تصور بازگشت مجدد این شهر به دامان کشور اسلامی ایران را نمی کردند .

مستشاران نظامی فرانسوی  طی یک بازدید از وزارت دفاع عراق که در تاریخ سیزدهم آوریل 1982 انجام شد ، اعلام کردند که هیچ اسلحه و نیرویی  قادر به بازپس گیری خرمشهر نیست  زیرا عراق  این شهر را به صورت یک پایگاه دفاعی بسیار محکم و مستحکم در آورده بود تا حدی که صدام ، این سخن تاریخی خود را با اطمینان کامل بیان کرد که : اگر خرمشهر سقوط کند و ایرانی ها آن را باز پس گیرند ، من کلید شهر بصره را به آنان تقدیم خواهم کرد !

در جلسه ای که با فرمانده لشکر یازدهم داشتم ، به او گوشزد کردم که ایرانی ها در صدد حمله سختی علیه ما هستند . این جلسه در تاریخ بیست و هشتم آوریل 1982 تشکیل شد . در این جلسه ، فرمانده لشکر و تعداد دیگری از افسران قرارگاه عملیات حضور داشتند .

فرمانده لشکر، سرهنگ ستاد «عبدالواحد شنان » شخص خود رایی بود که نظر هیچ کس را قبول نداشت . حتی به نقشه های عملیاتی که از سوی فرماندهی جنوب ترسیم می شد ، اعتماد نداشت و با دخل و تصرف ، خواسته خود را اعمال می کرد . او نقشه عملیاتی را خودش طرح می کرد و حتی خطوط دفاعی را بنا به نظر شخصی خودش تغییر می داد .

من به عنوان افسر اطلاعات و استخبارات نظامی عراق در این لشکرها  گزارشی تهیه کردم و برای سرتیپ «عبد الجواد» ارسال کردم . در این گزارش ، آخرین تغییرات و اخبار منطقه را آورده بودم .

سرهنگ ستاد «آل رباط» این گزارش را نپسندید و عزل مرا به علت تمرد ، از فرمانده سپاه سوم عراق درخواست کرد و من به او توضیح دادم که به عنوان افسر استخبارات در این لشکر ها انجام وظیفه می کنم  لذا فرمانده سپاه سوم پیشنهاد او را رد کرد و بر بقای ماموریت من در منطقه تاکید کرد .

قبل از اینکه به خرمشهر برسم ، لشکرهای دوم و دهم و یازدهم ، در نزدیکی پل طاهری  ، درگیر  یک نبرد سنگین بودند . این پل در سمت چپ خرمشهر و دارای اهمیت استراتژیکی بسیار بالایی بود زیرا تمامی تحرکات و رفت و آمدهای زرهی ، از روی این پل انجام می گرفت . در این منطقه ، تلفات و خسارات سنگینی متحمل شدیم .

به هر حال ، قبل از رسیدنم به خرمشهر ، اوضاع غیر طبیعی و نا آرامی بر این شهر حاکم بود زیرا یک ماه قبل از این ، ایرانی ها توانسته بودند محاصره آبادان را در هم بشکنند و به موقعیت ارزشمندی دست پیدا کنند .

فرماندهی کل ، دستور فرماندهی و تجمع نیروها در خرمشهر را صادر و تیپ های تازه نفس و نیروهای زرهی وتانکهای جدیدی را به خرمشهر اعزام کرد . ارتش عراق  به نیروهای زرهی و تانک های خود می بالید و در منطقه نیز برای کسب پیروزی سریع ، تانک ها را کارساز می دانست  ولی ما تنها برای انهدام منازل و اماکن مسی ، از این جنگ افزار استفاده کردیم . سرهنگ ستاد « اسعد عبد الواحد » فرمانده لشکر هفت نیز در سخنانش به این نکته اشاره کرده بود .

خرمشهر دارای مساحتی در حدود پنج هزار و چهارصد کیلومتر مربع است و از شمال به کرخه نور و هویزه و از جنوب به اروند ، از شرق به رود کارون و از غرب به هور العظیم محدود می شود . منطقه ، فاقد موانع طبیعی مهمی است که بتوان به عنوان خاکریز و موانع دفاعی از آن بهرمند شد و تنها ، جاده خرمشهر اهواز و رود کارون ، دو مانع قابل استفاده در خطوط دفاعی هست .

مهمترین نقاط استراتژیکی خرمشهر عبارتند است از :

بندر خرمشهر : نیروهای ما در خرمشهر  مواضع دفاعی بسیار محکمی ایجاد کردند . از مواد موجود در منازل و گمرک خرمشهر ، نهایت استفاده و بهره برداری در این ایجاد استحکامات شد .

جمعیت رهروان امر به معروف ونهی ازمنکراستان خراسان رضوی


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

elmeno قایق خاطره ها کتابخانه ایران ظروف یکبار مصرف رستورانی طراحی و اجرای انواع نماهای سیمانی و سنگ ساختمان Personal blog of SeYeD1442 Satta king مدرس دندانپزشکی Ben گنجینه تصاویر شهدا